Херсон – cимвол віри та теплих спогадів для генічан

12 Листопада 2023, 22:18
Річниця звільнення від загарбників БЛОГ 2877
Річниця звільнення від загарбників

Кожне місто має свою душу, свій неповторний характер і свою привабливість. Для нас, мешканців ГенічеськаХерсон завжди був не просто нашим обласним центром, але й особливим місцем, де здійснювалися наші плани та де ми отримували певні приємні емоції та спогади. Зараз це місто, яке надає надію і віру у світле майбутнє, але водночас, ми дуже співчуваємо йому та переживаємо за все, що відбулося тут під час війни. 

Хоча сусідній Мелітополь розташований вдвічі ближче, геничани завжди віддавали перевагу поїздкам у справах чи розвагах саме Херсону. Це було місто, яке вважаєтьсяближчим і ріднішим для нас, мешканців Генічеська та Арабатської Стрілки.

Однією з найпривабливіших причин поїздки до Херсона для багатьох із нас була можливість насолодитися розвагами та відпочинком. Після 2012 року, з відкриттям найбільшого ТРЦ півдня України – ТРЦ "Фабрика" величезна кількість мешканців Генічеської громади з'являлася кожних вихідних на його території. Геничани часто подорожували до Херсона саме за покупками та розвагами, адже саме цього завжди не вистачало в рідному невеликому Генічеську.

Тут ми відкривали для себе нові бренди, знаходили витончені подарунки для рідних і друзів, а також дозволяли собі невеличкі задоволення у вигляді смачних обідів у ресторанах зі світовою кухнею – корисної і не дуже. Наші улюблені Мультиплекс та МакДональдс завжди чекали на нас в Херсоні! 

Також можна було поєднати розваги в ТРЦ "Фабрика" та корисний шопінг для дому в Епіцентрі, який розташувався прямо навпроти.

Проте, Херсон для нас був не лише місцем розваг і шопінгу. Це було місто можливостей, де багато геничан розбудовували свої кар'єри та навчалися новому. Багато з нас вирушали до Херсона на робочі відрядження, здобуваючи нові знання і досвід, здаючи квартальні та річні звіти або сесії.

Університети та навчальні заклади Херсона завжди були для нас вікном у великий світ, місцем, де ми могли пізнати себе і свої можливості та отримати гідну освіту. Тепер, коли Херсон вільний від російських загарбників, ми сподіваємося повернутися до цього міста ще більш сильнішими та впевненими у своєму майбутньому після відбудови та оновлення.

 

Спільно з нашими друзями та родичами ми брали участь у культурних заходах, фестивалях на площах Херсона, виставках та концертах в Ювілейному. 

 

Не можна не відзначити, як геничани, зі схрещеними пальцями і затамованим подихом, спостерігали онлайн за визволенням рідного обласного центру. Для геничан, які досі перебувають під окупацією у своєму місті, звільнення Херсона від російських загарбників стало приводом для особливої радості. Ця радість була посилена надією і сподіванням на те, що невдовзі і Генічеськ дочекається свого звільнення від окупантів і загарбників.

Звільнення Херсона від окупації російських військ 11 листопада 2022 року дало нам можливість знову відчути смак волі та незалежності. Ми вдячні тим, хто бореться за наше майбутнє і визволення. Ця подія стала символом нашої відданості свободі та національній гідності, яку ми обов'язково збережемо для майбутніх поколінь.

 

Геничани вдячні Херсону за ті незабутні спогади, які він нам подарував, і віримо, що разом із ним ми будемо будувати нову, кращу сторінку нашої української історії. Нехай це рідне для всіх геничан місто-герой завжди залишається символом свободи, надії та перемоги!

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024