На південному напрямку Сили оборони вже звільнили 260 квадратних кілометрів території

18 Вересня 2023, 16:28
Сили оборони продовжують наступ на півдні. Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook 1170
Сили оборони продовжують наступ на півдні. Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Від початку наступу на південному напрямку, Сили оборони вже звільнили 260 квадратних кілометрів території.

Про це, в етері загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр (з 18 вересня Кабінет Міністрів України звільнив всіх заступників міністра оборони - ред.), повідомляє Радіо Свобода.

«Наш основний напрямок наступу — це південь. І на півдні у нас так само були просування вперед минулого тижня. Зокрема, йдеться про Мелітопольський напрямок. Але по всьому півдню ворог знаходиться в обороні. І Запорізький та Херсонський напрямок — це там, де ворог захищається», — сказала вона.

Ганна Маляр каже, що Збройні сили України дуже впевнено знищують потенціал ворога, і російським військовим захищатися досить складно. 

«На що спроможний ворог? Їм вдається обстрілювати. Тому що у них багато зброї, перевага по озброєнню. І вони обстрілюють Запорізьку, Херсонську, Миколаївську області. І активно використовують «Ланцети»», — сказала пані Маляр.

Також Ганна Маляр зазначила, що ЗСУ відбивають атаки ворога в районі Новодарівки, Новомихайлівки та Новоданилівки Запорізької області. На Мелітопольському напрямку ЗСУ вдається просуватися, було звільнене Роботине

«Так от довкола, або як військові кажуть в районі Роботиного, це південніше і східніше цього населеного пункту ми мали успіхи», — додала вона.

Пані Маляр повідомила, що протягом минулого тижня на південному напрямку Збройним силам вдалося звільнити 5,2 км.

Нагадаємо, ми писали про те, що на Херсонщині та Запоріжжі російська армія створила потужну систему оборонних рубежів. В той час, росіяни зазнали великих втрат у районах Малої Токмачки і Вербового на Запоріжжі, проте Росія перекидає додаткові сили на Запорізький напрямок й окопується на Херсонщині. Сили оборони продовжують наступ на Мелітопольському напрямку та мають частковий успіх в районах Вербового та Новопрокопівки.

  

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024